Smakeloos en misselijkmakend bericht van Elsevier over Kuzu

2

Trap er niet in! DENK had het grote publiek reeds gewaarschuwd voor achterbakse tactieken van sommige media. En in de praktijk krijgen ze gewoon gelijk! Neem nou een bericht van Elsevier redacteur Elif Isitman vanmorgen. Zij noemt een Tweet van DENK voorman Kuzu ‘Smakeloos’ en ‘Misselijkmakend’ omdat hij de hashtag #DENKeffect gebruikt heeft(?). ‘Smakeloos’ en ‘Misselijkmakend’? Maar Elif Isitman en Elsevier, waar waren jullie afgelopen weekend toen Ebru Umar via Twitter zei dat ze alle moslimbroeders en zuster haat en hen een grote FUCK YOU toewenste? En eerder toen ze zei ‘FUCK YOU NEDERTURKEN’? Even jullie geheugen opfrissen:
ebru-mokrosebru_nederturken

Elif Isitman en Elsevier, even voor mijn beeldvorming: was deze Tweet van Ebru Umar niet smakeloos en misselijkmakend genoeg om er aandacht aan te besteden: Een landelijk bekende columnist die even alle moslims, Marokkanen en Nederturken uitscheldt. In hoeverre is 1 hashtag #DENKeffect van Kuzu wel smakeloos en misselijkmakend, maar haatzaaien en mensen keer op keer verrot schelden door Umar niet?

Het #DENKeffect bestaat dus wel, maar niet zoals Kuzu het ge-tweet heeft. Meer in de zin van: Als het erop aankomt dan worden de woorden en hashtags die niet passen in het straatje van de meningen binnen rechtse media onder een vergrootglas geplaatst. Voor de rest zijn ze blind. Selectieve perceptie of zo je wil selectieve verontwaardiging noemt men dat dacht ik. Trap er niet! 🙂

Inayat

P.s. Elsevier is ook het enige medium dat hierover bericht. Andere media die wel fair en balanced zijn hebben geen tijd voor dit soort roddel en achterklap. En wat de hashtag #DENKeffect betreft, in de nieuwste column van Frontaalnaakt wordt het goed uitgelegd en met name dit stuk is zeer toepasselijk:

“…Eerst was er geen DENK en gaf geen witte Nederlander een rotmoer om wat dooie Turken, nu is er DENK en wordt de Turkse vlag geprojecteerd op het Paleis op de Dam. In maart van dit jaar werd nota bene een verzoek van Kuzu om een minuut stilte te houden in de Tweede Kamer voor de slachtoffers van een aanslag door de PKK in Ankara botweg geweigerd!

Dus wat lul je nou, man? Die vlaggen zijn onmiskenbaar een #DENKeffect. Zonder DENK geen vlaggen en iedereen wéét het…”

2 REACTIES

  1. Waar is de leugen?
    Er is maar 1 Islam dus soort moslim die allemaal uit het zelfde boekje lezen

  2. Neen als die begint met de echte waarheid te zeggen worden ze ontslagen door hun baas dus de waarheid mogen ze niet zeggen de meningsuiting die telt niet voor europese politiek en de koningshuizen of de katholieke kerken daarover spreken ze niet zo graag over wordt vertoefeld maar als het om turkije gaat of iets melden gaat over erdogan dan praten ze graag ik ben er zeker dat die nog niet eens de grond wetgevening van tukije nog niet eens hebben gelezen en weten niet eens wat er in staat en zo iets noemen hun nog jurnalisten en de media zelfs de slechte theater is nog beter dan wat die erop schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here