Stageplek bij Nederlandse Consulaat-generaal te Istanbul

0

Het Nederlandse consulaat-generaal te Istanbul biedt de mogelijkheid aan een creatieve, initiatiefrijke stagiair met een hands-on mentaliteit om stage te lopen bij de afdeling Pers, Publieksdiplomatie en Culturele Zaken (PCZ) vanaf begin februari voor een periode van minimaal 4 en maximaal 6 maanden. De stagiair gaat aan de slag binnen de afdeling PCZ en ondersteunt bij alle uiteenlopende werkzaamheden van de afdeling. Er is sinds kort een stagiairepool, waarbinnen taken worden verdeeld en er wordt samengewerkt met de Ambassade in Ankara.

Als stagiair binnen PCZ maak je deel uit van het consulaat-generaal te Istanbul. Het CG Istanbul is een middelgrote post die contacten onderhoudt met zowel Nederlandse als Turkse ministeries, brancheorganisaties, overheidsinstellingen, bedrijven en non-profit organisaties. Via cultuuruitingen en publieksdiplomatie wordt door de afdeling PCZ het (positieve) beeld van Nederland in Turkije bevorderd. In dit kader worden tevens relaties met de Nederlandse en Turkse pers onderhouden.

De afdeling PCZ heeft een breed takenpakket. De afdeling werkt aan bevordering van onder meer Nederlandse cultuuruitingen in Turkije, geeft vorm aan de Nederlandse publieksdiplomatie in Turkije en onderhoudt relaties met de Nederlandse en Turkse pers. Tevens tracht de afdeling Nederlands-Turkse cultuurnetwerken te intensifiëren en te institutionaliseren. De laatste tijd komt hierbij in toenemende mate de nadruk te liggen op de link met economische en politieke diplomatie. Kijk voor meer info op http://istanboel.nlconsulaat.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here