‘Steeds meer vrouwelijk ondernemers van Turkse afkomst’

0

Gisteren heeft de Dutch Dream Foundation (DDF) onder veel media-aandacht het onderzoeksrapport ‘Different Generations, Different Dreams…?’ overhandigd aan consul-generaal Togan Oral van het Turkse consulaat in Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt dat er veel jonge Turken zijn die een eigen zaak willen beginnen. Toch zijn er nog steeds meer eerste dan tweede generatie ondernemers van Turkse afkomst.

Verder blijkt dat de gemiddelde winst bij de eerste generatie ondernemers groter is, maar de groeipotentie bij de tweedegeneratie ondernemers aanzienlijk groter is. Ook komen er steeds meer vrouwelijke ondernemers bij, ondanks het feit dat Turks ondernemerschap voornamelijk een mannenwereld is.

Consul-generaal van Turkije, Togan Oral, verklaarde dat hij heel trots is op Dutch Dream Foundation en dat hij blij is met de resultaten. Wel vindt hij dat er nog een taak voor de Nederlandse overheid is om nader onderzoek te stimuleren. Hij is met name benieuwd naar de beweegredenen waarom Turks Nederlandse jongeren in grote getalen naar Turkije (re)emigreren.

Stichting Dutch Dream Foundation (DDF) is een stichting die in 2006 is opgericht met als doel ondernemerschap en de ondernemende mindset in onze maatschappij te bevorderen. De stichting is voortgekomen uit Atilla’s Dutch Dream, het boek dat ondernemer Atilla Aytekin schreef over zijn leven en zijn passie voor het ondernemerschap tussen diverse culturen. Het boek werd één van de belangrijkste managementboeken van 2006.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here