Symposium over wonen en werken in Turkije

0

De multiculturele studentenvereniging SV Anatolia, gevestigd aan de Vrije universiteit, organiseert op 25 september 2012 een evenement over Wonen en Werken in Turkije. Dit symposium organiseren zij om aan de groeiende behoefte van hun achterban te voldoen.

Een onderdeel van dit brede evenement is een kwantitatief wetenschappelijk onderzoek om te meten hoe groot de drang werkelijk is van 2e en 3e generatie Turkse Allochtonen om te emigreren naar Turkije. Het onderzoek, in samenwerking met de Vrije universiteit Faculteit der Sociale Wetenschappen, heeft reeds 350 respondenten opgeleverd. De komende dagen zullen ze samen met een PhD de resultaten analyseren en verwerken. Op de betreffende avond zullen deze interessante onderzoeksresultaten gepresenteerd worden aan het publiek, de media en de politiek.

Verder zal de politiek (tweede Kamerleden) ook aanwezig te zijn om dit thema met het publiek te bespreken en om de onderzoeksresultaten mee terug te nemen naar Den Haag. Tot slot zullen succesvolle migranten uit Turkije overgevlogen worden, zodat zij met het publiek de ervaringen (goede en slechte) kunnen delen en de potentiële emigranten kunnen voorbereiden op een dergelijke stap.

Datum: Dinsdag 25 september
Tijdstip: 18:30 – 22:00 uur
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, Auditorium
Aanmelden verplicht via: lezing@svanatolia.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here