Telefilm Undercover zaterdag 24 januari op NPO 3

0

Zaterdag 24 januari, 20.00 uur zendt KRO-NCRV op NPO 3 Undercover uit. Meral Polat en Nasrdin Dchar spelen hoofdrollen in de misdaadfilm van Boris Paval Conen. Nurgül Özdemir is een 28 jarige Turks-Nederlandse politieagente. Ze werkt in een provinciestad in het noorden van Nederland. Als ze wordt gevraagd om voor een undercoveropdracht tijdelijk naar Amsterdam te komen, pakt Nurgül deze kans met beide handen aan. Niet alleen biedt deze opdracht een kans om haar carrière een boost te geven, het geeft haar ook de mogelijkheid om afstand te nemen van haar ouders bij wie ze nog in huis woont. Haar moeder weigert iedere hulp van buiten en wil dat haar dochter voor haar en de zieke vader zorgt. Door naar Amsterdam te gaan dwingt Nurgül hen om gebruik te maken van de thuiszorg.

Vlak voor haar vertrek staat plotseling haar oudere broer Gokhan voor de deur. Na een ernstig conflict met hun ouders is er twintig jaar geen contact geweest. Gokhan heeft gehoord dat hun vader ernstig ziek is en wil de familiebanden weer herstellen. Tot grote teleurstelling van Nurgül weigert haar moeder om hem weer tot de familie toe te laten.

In Amsterdam moet Nurgül infiltreren binnen een Turks restaurant. De eigenaar Fatih wordt verdacht van cocaïnesmokkel. Alhoewel Nurgül alleen maar de werkwijze van hem en zijn medewerkers in kaart hoeft te brengen wordt haar takenpakket al snel uitgebreid als blijkt dat ze het vertrouwen weet te winnen van Fatih. Als een concurrerende bende het restaurant in brand wil steken weet Nurgül dat te verhinderen, een daad die ze bijna met haar leven moet bekopen.

Ondertussen probeert Nurgül haar ouders te overtuigen dat ze het conflict met Gokhan achter zich moeten laten. Niet alleen omdat ze haar broer heeft gemist, maar ook om er voor te zorgen dat zij niet alleen de verantwoordelijkheid voor hun zorg hoeft te dragen.

Uiteindelijk lukt dit haar, maar als ze voor de undercoveropdracht als drugskoerier naar Turkije wordt gestuurd ontdekt ze daar welke geheimen Gokhan voor zijn familie heeft achtergehouden…

Meral Polat, Nasrdin Dchar, Romijn Conen, Ali Ben Horsting en de Turkse filmsterren Sinan Bengier en Nilüfer Aydan spelen hoofdrollen in Undercover, een misdaadfilm van Boris Paval Conen. De Telefilm is een productie van Dutch Mountain Film en KRO-NCRV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here