Theaterconcert Mimoza in Schiedam

0

Op woensdag 19 september treedt Mimoza op in het Theater aan de Schie. Mimoza is een folk-pop band met Turkse zang, met oosterse en westerse instrumenten bespeeld door Turkse en Nederlandse muzikanten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden. Vanuit een Turkse song wordt door toevoeging van westerse instrumenten en arrangementen een geheel eigen sound gecreëerd.

De akoestische Turkse instrumenten zoals saz, ud, darbuka, davul en zurna worden afgewisseld met akoestische en elektrische westerse instrumenten zoals klarinet, altsaxofoon, basgitaar, drums en sporadisch piano, gitaar en keyboards. Dit alles resulteert in een multiculturele mix van Turkse folk en westerse popmuziek, die een deels vertrouwd aandoende, deels verrassend vernieuwende vermenging van klankkleuren oplevert.

Naast eigen bewerkingen van Turks-traditionele nummers speelt Mimoza voornamelijk zelf geschreven stukken. Volgens de pers: “Mimoza: een sterke combinatie van Turkse volksmuziek en westerse pop” (Brabants dagblad 18-09-2000); “Mimoza klinkt als een bloeiende eenheid” (Bijeen, juni 2002).

woensdag 19 september – 20:15 uur – Theater aan de Schie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here