Theatergroep Alayli brengt het Gilgamesj epos

1

Theatergroep Alayli verrast steeds opnieuw met de keuze van het repertoire. Dit keer het Gilgamesj epos, een van de oudste literaire werken. Het verhaal werd ontelbare malen overgeschreven en bewerkt en werd bekend in een groot deel van de wereld.

Gilgamesj is volgens de legende de grootste koning op aarde, voor tweederde god, voor eenderde mens; de sterkste held aller tijden. Omdat hij bang is te sterven besluit hij op zoek te gaan naar een middel dat hem het eeuwig leven zal verschaffen. Hij onderneemt daarvoor een gevaarlijke reis die hem moet brengen bij de enige twee mensen die onsterfelijk zijn: Utnapishtim en zijn vrouw. Dankzij een geheim kruid leven zij al sinds de Zondvloed.

vr 10 oktober
Tekstbewerking: Ibrahim Yarar
Regie: Ibrahim Yarar
Cast: Beyhan Erdugan, Yusuf Güneslik, Betül Yakısır, Sevgi Saki, Gürkan Agçay, Gökhan Calıskan. Ibrahim Yarar
Productie: Kunststichting Sahne / Ali Develioglu
Let op! Turks gesproken.

1 REACTIE

  1. alweer Gilgamesh!
    dit is zo ongeveer een van de meest platgetreden stukken in het theater! en iedere keer weer denkt men het origineel te doen, maar in feite is men op draf steeds verder weg gaan staan van het oorspronkelijke verhaal. Als we bovenstaande samenvatting als basis moeten nemen voor dit stuk, dan is er helaas weinig meer over van de essentie van het verhaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here