Theatervoorstelling ‘Niet meer zonder jou’ van Nazmiye Oral

0

In het kader van het Holland Festival is de theatervoorstelling ‘Niet meer zonder jou’, van Nazmiye Oral, te zien op 10 en 17 juni in het theater van ‘creatieve broedplaats’ De Vlugt in Amsterdam Slotermeer. In de voorstelling gaat Oral ze in gesprek met haar moeder Havva Oral. Het stuk is geregisseerd door Adelheid Roosen.

“Je vader en ik hebben besloten, als je niet doet wat wij zeggen, plegen we zelfmoord.” “De zin sloeg me in mijn rug en voor het eerst in mijn 18 jaren sloeg hij me glashelder. Ik draaide me om en zag mijn plek te midden van mijn gemeenschap, onbewoond door mij. Want anders. Dus onwaardig. Een plek om voorgoed te verlaten. Ik keek mijn moeder bloot in haar ogen. Maar het is mijn plek, mijn geboorterecht. Ik laat van mij geen vreemde maken. Ik zal niet doen wat je zegt. Ik zal mijn eigen pad volgen, en terwijl ik dat doe, kun je me niet verstoten want ik zál anders zijn, maar niet meer zonder jou.”

Nazmiye Oral ontwikkelde het concept voor Niet Meer Zonder Jou op grond van haar eigen ervaring. Niet Meer Zonder Jou toont een fractie van een leven in een vertoning, is gebaseerd op het wonderbaarlijke moment van de tere toenadering, en wordt gespeeld op locatie. In de voorstelling vertellen acteurs samen met hun dierbaren hoe ze hun eigen weg zijn gegaan terwijl ze tegelijk weigerden zich te vervreemden van hun gemeenschap.

Onlosmakelijk verbonden met de live ontmoeting is een serie portretfoto’s, op groot formaat te zien in de openbare ruimte: twintig portretfoto’s van fotografe Cigdem Yüksel. De foto’s zijn van 3 tot en met 15 juni te zien in abri’s door de stad. Bekijk de foto’s hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here