Theatrale busreis langs succesvolle Turkse ondernemers

0

Met de rijdende theatervoorstelling Gülers Travels van theatermakers Chokri Ben Chikha en Erik-Ward Geerlings brengen Kosmopolis Rotterdam, Imagine IC (Amsterdam) en Productiehuis Rotterdam het succes van Turks ondernemerschap in beeld. Güler, toponderneemster en gids, leidt de reizigers langs Succesvolle Turkse Ondernemers(STO) in Rotterdam en Amsterdam. Wie zijn deze STO’s? Wat doen ze en wat drijft hen?

Gülers Travels verbeeldt de actualiteit van het ondernemerschap van Turkse Rotterdammers en Amsterdammers en vertelt over de nabije toekomst van dit nieuwe ondernemerschap in Nederland. Deze coproductie refereert aan de populaire beeldvorming over ‘de kosten van migratie’. Gülers Travels verbreedt daarmee de blik op etnisch ondernemerschap. Het dominante beeld van ‘de Turkse groenteboer’ wordt aangevuld met wat Ewald Engelen (hoogleraar financiële geografie aan de UvA) Etnisch Ondernemerschap 2.0 noemt: hedendaags postindustriële ondernemerschap, al dan niet ingebed in transnationale netwerken. In dit kader spreekt Engelen dan ook van een integratiewonder.

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en van de Universiteit van Amsterdam interviewden afgelopen jaar 17 ondernemers, zoals Mehmet Kabakyer (mede-directeur van de Rotterdamse Bedrijven Groep) en Ergodan Yuce (oprichter en eigenaar van Restaurant Meram) over hun werk, leven en dromen. Deze persoonlijke verhalen en nieuwe inzichten op ondernemen vormden de inspiratie voor theatermakers Chokri Ben Chikha en Erik-Ward Geerlings. Het voorprogramma bestaat uit vier filmportretten. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek een inkijk in de wereld van het ondernemen aan de hand van drie generaties Turkse ondernemers. In de bus neemt Gülers Travels de reizigers mee door de wereld van ondernemen en geeft hen inzicht in nieuwe trends van ondernemerschap en de Nederlandse economie. Aan het eind van de rit lijkt de term ‘etnisch’ of ‘Turks’ ondernemerschap zijn relevantie steeds meer te verliezen.

Gülers Travels Rotterdam
Speeldata: 2, 3, 8, 9,10 november (20.00)
Gülers Travels Amsterdam
Speeldata: 21 (première) 23, 24, 29, 30 november en 1 december (19.45)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here