Troy – Fire of Anatolia

0

Brad Pitt schitterde in de film Troy, maar hij verbleekt al snel bij deze spetterende live muziek- en dansversie van Troy. Dit historische spektakel van het succesvolle dansgezelschap Fire of Anatolia beleeft zijn Nederlandse première tijdens het Turkey Now! Festival.

De show ging in 2008 in première in Istanbul en koppelt snelheid, gratie, souplesse en opzwepende ritmes aan entertainment op topniveau! De 64 dansers met adembenemende kleding, de mysterieuze traditionele oosterse ritmes en de spectaculaire effecten zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Inmiddels hebben wereldwijd al vier miljoen mensen de voorstelling bezocht.

Choreograaf Mustafa Erdoğan modelleerde zijn show naar de verhalen van de beroemde dichter Homerus over het Paard van Troje. Homerus is de beroemdste Griekse dichter uit de oudheid en werd geboren in Izmir dat nu Turks is, maar destijds Smyrna heette. In dertien scènes voert deze show je op wervelende wijze mee door de geschiedenis. Wat imponeert in Troy is de enorme energie die elke minuut van de speelvloer af spat.

Wereldwijd bekend
Fire of Anatolia is de afgelopen jaren uitgebouwd tot een grootschalig kunstbedrijf dat in zijn opzet wel wat weg heeft van Cirque du Soleil. Er werken 350 mensen en er zijn honderd dansers in dienst. Sinds enkele jaren heeft Fire of Anatolia een eigen opleidingsinstituut. Het gezelschap kan zich inmiddels meten met alle grote namen in de danswereld en speelt wereldwijd voor altijd uitverkochte zalen, zoals de Madison Square Garden in New York maar ook bij de opening van de Olympische Spelen in Beijing. In de afgelopen jaren trok Fire of Anatolia ruim twintig miljoen bezoekers in maar liefst 85 landen.

Choreograaf Mustafa Erdoğan
Choreograaf Mustafa Erdoğan in een toelichting op zijn werk: ,,De traditie is voor ons het uitgangspunt, maar de voorstelling is hedendaags. We blijven trouw aan het verhaal van Homerus dat nauw verbonden is met de Anatolische cultuur. De Trojanen vormen immers de oudste bevolkingsgroep van Anatolië. Onze decormakers hebben langdurig contact gehad met de archeologen die ook nu nog betrokken zijn bij opgravingen. We zijn blij dat we met deze show naar Nederland komen. De band met Nederlands is warm. We speelden met onze vorige producties Evolution en Sun zo’n beetje in elke Nederlandse stad. Ook onderhouden we nauwe contacten met het Internationaal Danstheater.”

Website: http://www.anadoluatesi.com/MainPage
Youtube clip Troy: http://youtu.be/mfcRvlDuMVs

Troy – Fire of Anatolia
Vrijdag 11 en zaterdag 12 mei, Amsterdam, RAI Theater
Aanvang 20:30 uur / Tickets: 1e rang € 55,- | 2e rang € 45,- | 3e rang € 35,-
Kaartverkoop via www.raitheater.nl en bij 400 Primera winkels in heel Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here