‘Turk wilde geen schotelantenne op dak’

2

Bijna geen Turk in Nederland wil een antenneschotel. Dit kan als een schok komen voor veel politici, maar het is de waarheid. Veel Turkse Nederlanders hebben pas een antenneschotel aangeschaft nadat de Turkse zender TRT INT van de Nederlandse buis werd gehaald.

Nederlandse politici meenden met deze ingreep een bijdrage te leveren aan de integratie van de Nederlandse Turken. In werkelijkheid bereikten ze het tegenovergestelde. Nu kijkt de gemiddelde Turkse Nederlander naar ongeveer 200 Turkse zenders via de antenneschotel terwijl dit daarvoor slechts één was (te weten TRT INT).

Nederlands had zich ervoor moeten inzetten dat TRT INT ten behoeve van de 450 duizend Turken in Nederland en 250 duizend Turken in België ook een Nederlandssprekende nieuwslezer(es) aan te trekken. Via TRT INT had Nederland een vrij grote invloed kunnen uitoefenen op het integratieproces van de Turkse bevolking in Nederland. Deze kans heeft het echter gemist. Dat vindt Armand Sag, als promovendus verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij is bestuursvoorzitter van het Instituut voor Turkse Studies in Utrecht.

Lees het volledige stuk hier.

2 REACTIES

 1. wat een lulverhaal van deze man.en nog als promovendus verbonden aan de Radboud Universiteit ook.met de komst van meer satellietzenders kwam ook de schotel.TRT INT is wel van de kabel afgehaald maar zeker niet de oorzaak dat iedere Turk aan de schotel ging.dat heeft alles met het aanbod via satelliet te maken.

 2. Tevens hebben de Turkse satellietzenders veel meer te bieden en bovenal erg LEERZAAM, dan alleen maar wat Nederland te bieden had met maar één Turkse zender op
  de buis, een tijdelijke zoethoudertje en dat werd weggehaald.
  Het werd met vijandige bedoelingen van de kabel weggehaald, omdat ze spimpel weg willen voorkomen,
  dat Turken zich anders willen blijven vasthouden aan
  de Turkse taal, gewoonte, cultuur en geloof !
  Zij hebben liever, dat er gekeken wordt naar
  nederlandse commerciële Erotische en Overspelige
  zenders met als boodschap wordt een zondaar, ga verder dan je eigen grenzen en voel je vrij, want hier in Nederland kun je tot het uiterst gaan zonder schaamte gevoel.
  Men leert je liever hoe je kunt bellen naar 0906 lijnen en dat overspel plegen de normaalste zaak van de wereld is.
  Het slechte wordt gewoon VERHEERLIJKT en mensen worden op deze manier door de media gestuurd, zodat het van kwaad tot erger gaat. Moreel gezien is het totaal onverantwoord en tegen de regels, normen en waarden
  in, zoals ons leefgewoonten, cultuur, geloof,
  dus gewoon alles waarvoor wij staan om een Turk te
  zijn en blijven, want ook al heb je de Nederlandse nationaliteit voor hen blijven we Turken en dat merk
  je op allerlei fronten en gebieden in het dagelijkse leven op je werk, op school, op de sportverenigingen, buiten op straat, in de winkels, Turken en Moslims worden op allerlei mogelijke manieren tegen gehouden
  en tegen gewerkt in hun ONTWIKKELINGEN etc. etc.
  Wij worden met de NEK aangekeken door nederlanders,
  want het zit in hun GENEN ook dankzij PVV en VVD en
  de WESTERSE MEDIA !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here