Turkije hoopt EURO 2024 te mogen organiseren

0
Foto: euro2024adayiturkiye.com

Het Europees kampioenschap voetbal van 2024 zal in Duitsland of Turkije gehouden gaan worden. Andere kandidaten zijn er niet meer. De Turken hopen dat de overkoepelende organisatie UEFA, tijdens de bekendmaking volgende week, voor Turkije zal kiezen.

Het comité van de UEFA komt op 27 september bijéén in het Zwitserse Nyon om haar keuze bekend te maken. “We hopen echt dat de UEFA dit keer voor iets nieuws gaat en Turkije de kans geeft te laten zien wat we allemaal in huis hebben”, aldus Servet Yardimci, comitélid en vice-voorzitter van de Turkse Voetbalbond TFF. ”

Het is de vierde keer dat Turkije zich kandidaat stelt voor de UEFA. Voor EURO 2016 werden al een hoop voorbereidingen getroffen maar dat ging toen niet door. Het is nu 8 jaar later. De voorzitter van de Turkse voetbalbond is optimistisch. Er zijn in de laatste jaren veel nieuwe stadions gebouwd. Turkije is er dit keer echt klaar voor.

Gloednieuwe Stadions

Yardimci laat weten dat er 10 voetbalstadions beschikbaar zullen zijn voor het toernooi. Hiervan zijn er in de afgelopen 3 jaar al 8 gebouwd. Hiermee zijn de  stadions een stuk nieuwer dan die van de Duitsers.

Perfecte Geografische ligging

Turkije ligt geografisch in een perfect gebied en is internationaal goed maar ook betaalbaar te bereiken. De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines biedt directe vluchten aan naar meer dan 120 landen en meer dan 300 locaties.

Gratis openbaar vervoer

De Turkse regering geeft verschillende financiële garanties die Duitsland niet biedt. Voetbalfans mogen bijvoorbeeld tijdens het toernooi gratis reizen met openbaar vervoer.

Share together

De slogan van Turkije voor het EURO 2024 voetbaltoernooi is “Share together”, waarmee het land de mensen en hun passie voor voetbal dichter bij elkaar wil brengen.

“Het is duidelijk dat we een keuze moeten maken uit 2 zeer sterke kandidaten”, aldus de UEFA, “We kunnen er nu al vanuit gaan dat het een zeer moeilijke beslissing gaat worden.”

Meer info: euro2024adayiturkiye.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here