Turkije laat VICE News-journalist op borgtocht vrij

0

VICE News-journalist Mohammed Ismael Rasool is op borgtocht vrijgelaten in Turkije nadat hij meer dan vier maanden gevangen zat op beschuldigingen van terrorisme. Rasool werd opgepakt samen met twee VICE News-collega’s op 27 augustus en in een maximaal beveiligde gevangenis geplaatst.

In een document dat werd uitgevaardigd door een rechtbank in Diyarbakir staat dat er geen borgsom is betaald, dat Rasool werd opgepakt “als een beschermende maatregel” en dat hij het land niet mag verlaten. Hij moet zich ook twee keer per week melden bij een politiestation in de buurt van zijn huis.

Rasool, Jake Hanrahan en Philip Pendlebury deden verslag van botsingen tussen de politie en jeugdleden van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in het zuidoosten van Turkije toen ze werden opgepakt door de Turkse autoriteiten en ervan beschuldigd werden dat ze “samenwerkten met een terroristische organisatie.”

Vice Media is een Amerikaans mediabedrijf dat een tijdschrift, website, televisie- en filmproductiebedrijf, platenlabel en imprint omvat. Sinds maart 2006 wordt er een Nederlandse uitgave van het tijdschrift en de website gemaakt.(Foto: Vice Media)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here