‘Turkije leeft mee met België na aanslagen Brussel’

0

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft de aanslagen vanmorgen in België met felle bewoordingen veroordeeld en vervloekt. “De aanslagen in België hebben opnieuw aangetoond dat terreur overal is. Ik bied mijn medeleven aan de Belgische bevolking en regering” liet Davutoğlu vanmorgen weten tijdens zijn wekelijkse toespraak in Ankara.

Bij twee bloedige aanslagen in Brussel zijn dinsdagochtend volgens de officiële cijfers zeker 20 doden gevallen en 106 mensen gewond geraakt. 16 van hen zijn er ernstig aan toe. Het gaat om een zelfmoordaanslag op de luchthaven Zaventem en een aanslag op de metro in Maalbeek. Er zou een derde verdachte voortvluchtig zijn. Ondertussen worden er in België en Nederland massaal veiligheidsmaatregelen getroffen.

De Turkse premier liet zich ook uit over de terreuraanslagen in Istanbul afgelopen zaterdag in een drukke winkelstraat. Daarbij kwamen vier mensen om door handelen van een Turkse zelfmoordterrorist met banden met IS.

Volgens Davutoğlu laten de aanslagen vanmorgen in Brussel zien hoe gecoördineerd de terreurorganisaties te werk gaan. Hij riep daarom op tot wereldwijde eenheid tegen terrorisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here