Turkije: Valentijn of Mohammed?

5

Het samenvallen van Valentijnsdag en de geboortedag van de profeet Mohammed (Mevlid Kandili), brengt Turkse moslims in gewetensnood. Omdat deze feestdagen dit jaar beide op 14 februari zijn, kreeg de voorzitter van het Bureau voor Religieuze Zaken maandag live op tv de vraag of moslims elkaar niettemin toch bloemen en chocola mogen geven. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Mehmet Görmez kon de natie geruststellen. Omdat Mohammed hoe dan ook de profeet van de liefde is, ziet hij er geen probleem in op de geboortedag van de profeet nog een feest van de liefde te vieren, aldus Görmez. Integendeel, zei hij: er is sprake van “een mooie ontmoeting”. Toch werden in Turkije inmiddels de meeste feesten en speciale aanbiedingen voor Valentijnsdag van 14 naar 12 februari verplaatst, aldus de krant.

5 REACTIES

 1. hoezo valentijn of mohammed…

  de een is een feest hier en nu voor de een en niet voor de ander, de ander is alleen maar belangrijk voor wie daarin gelooft en voor een ander is hij niets! Het zijn dus keuzes die geen algemene waarheden of belang vertegenwoordigen. Geen van beide vertegenwoordigd een waarheid of echtheid voor allen. Valentijn is in die zin net zo belangrijk als Mohammed…

 2. Ayse als je Valentijn erg belangrijk vindt, dan kan dat wel zo zijn, dan nog kun je wel respect tonen voor de wat gelovigere mensen en niet zo degenererend doen over ons profeet Mohammed (s.a.s.) vrede zij met hem !!!
  In die zin klets jij heel wat onzin, want het houdt totaal geen steek wat je geschreven hebt.

 3. Mensen niet zo hard zijn tegen Ayse. Zij beledigt niemand.

  Zij bedoelt het goed.

  Een gelovige (moslim) zal wat anders belangrijk vinden dan een niet gelovige. Voor de een zal Valentijn gevoelsmatig netzo heilig zijn als de profeet (sav). Voor weer een ander kunnen ze beide belangrijk zijn. het is immers geen waarde oordeel.

  Osman die haar gelijk voor hoer uitmaakt is zeker hier de goeie voorbeeld van een goeie moslim. Triest dat mensen met een IQ onder dan die van Wet Wajong gerechtigden hier ook reacties mogen plaatsen.

 4. Nee Ayse heeft gelijk, mensen zijn allemaal anders dus we houden het recht op keuzes. Mohammed is niet eens een profeet, hij was gewoon in die tijd een belangrijke man geweest. Nu is Obama een belangrijke man, zullen we hem dan ook maar profeet noemen. Onee heet dat tegenwoordig geen president? President Mohammed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here