Turkije verliest weer, Arda Turan uitgefloten

0

Turkije heeft vanavond met 3-0 van Spanje verloren. Turkije verloor eerder al met 1-0 van Kroatië en dreigt al na de groepsfase naar huis te moeten.Opvallend of misschien wel vreemd tafereel tijdens de wedstrijd Spanje-Turkije was dat Turkse fans hun eigen kapitein Arda Turan op een striemend fluitconcert trakteerde.

De middenvelder die vanwege de 3-0-achterstand werd uitgeloten had er genoeg van en stak dan maar cynisch de duimen op, wat nog meer fluitjes opleverde. Opvallend daarbij was dat Turan wel de steun kreeg van de Spaanse supporters. Die begonnen zijn naam luidkeels toe te zingen. Turan is geen onbekend in Spanje. De 29-jarige voetballer maakte in Spanje in clubverband furore bij Atlético Madrid en speelt nu bij Barcelona.

“Ik zie niet graag dat Arda door zijn eigen fans wordt uitgefloten”, zo vertelde de Turkse bondscoach Fatih Terim na het duel in Nice. “Niemand verdient dit. Arda is zo ontzettend belangrijk voor ons. De verwachtingen waren hooggespannen, maar dit mag niet gebeuren. De manier waarop hij werd behandeld, was van invloed op het team.” Ook collega Nuri Sahin betreurde de fluitconcerten. “Ik kan het niet geloven”, vertelde de middenvelder tegen NTV. “Arda is onze captain. Hij heeft heel veel belangrijke dingen voor Turkije en het nationale team gedaan. De Spaanse supporters juichen Arda toe en wij fluiten hem uit. Het is gewoon verschrikkelijk.”

De Turkse coach was niet echt tevreden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here