Turkije wil meer handel met Nederland

0

Turkije wil de handel met Nederland de komende jaren opschroeven tot zo’n $20 miljard per jaar. Dat kwam afgelopen weekend naar voren tijdens een bijeenkomst van de Nederlands-Turkse ondernemersorganisatie Hotiad. “We hebben al vierhonderd jaar goede betrekkingen met Nederland. De handel tussen beide landen vormt een van de belangrijkste redenen voor de goede verstandhouding”, zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulus(FOTO) tijdens de bijeenkomst.

Volgens De Telegraaf is de handel tussen Nederland en Turkije sinds 2000 verdrievoudigd en zijn er op dit moment meer dan 3000 Nederlandse ondernemingen actief in Turkije, terwijl Turkse bedrijven steeds vaker hun weg weten te vinden naar Nederland. Nederland exporteerde in 2013 voor bijna $7 miljard naar Turkije. De import bedroeg bijna $4 miljard.

Econoom Peter de Bruin van ABN Amro zei tegen de krant dat de handel tussen beide landen zal doorzetten. “Turkije is nu eenmaal een interessante markt. Het land zal de komende jaren een groei van tussen de drie en vier procent realiseren. Bovendien is het dichtbij. Natuurlijk zijn er problemen en is het onrustig, maar als we kijken naar de ontwikkelingen over de afgelopen tien jaar zal de handel alleen maar verder toenemen” aldus de econoom tegen De Telegraaf.

HOTIAD is de ondernemersvereniging van Nederlands-Turkse middengrote en grote bedrijven in Nederland. Voor ondernemers met internationale ambities organiseerde de ondernemersorganisatie dit jaar de 3e editie van het HOTIAD Summit 2015. Het thema op 17 april jl. was “Nederland en Turkije, Ondernemers zijn de bruggenbouwers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here