Turkije wil NBA basketballer Enes Kanter opsluiten

0
Turkije wil NBA basketballer Enes Kanter opsluiten

De in Amerika spelende Turkse basketballer Enes Kanter moet de cel in. Althans, dat is wat de Turkse aanklager wil. Tegen Kanter is een Turks arrestatiebevel uitgevaardigd en hij riskeert een gevangenisstraf van 4 jaar. Dit vanwege het beledigen van president Tayyip Erdogan schrijft het Algemeen Dagblad, naar aanleiding van berichtgeving van het Turks staatspersbureau Anadolu.

De krant meldt dat Kanter Twitter en zijn website zou hebben gebruikt om Erdogan te ‘belasteren en bespotten’. Volgens justitie in Turkije is de NBA prof een aanhanger van de geestelijk leider Fethullah Gülen, die volgens Erdogan verantwoordelijk is voor de mislukte coup in 2016.

Kanter die in Amerika op het hoogste niveau in de Amerikaanse NBA voor de New York Knicks is zijn Turks pasport kwijt. Dat werd eerder dit jaar ingetrokken. De basketballer schreef daarover:

Last week I escaped in the middle of the night from Indonesia. Then I got detained in an airport in Romania because the Turkish government canceled my passport. All on the same weekend. Maybe you saw the videos I posted….In one second, I was countryless. Just like that“.

Omdat hij een permanente verblijfsvergunning in de VS heeft kan hij daar voorlopig blijven.
(FOTO: website Enes Kanter)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here