Turks Academisch Netwerk veroordeelt aanslag in Ankara

0

TANNET, het Turks Academisch Nederlands Netwerk voor professionals, heeft afgelopen weekend kennis genomen van de discussie in de media rondom de bomaanslag in Ankara en heeft in een persbericht haar standpunt aan de Nederlandse media duidelijk gemaakt. Het persbericht luidt:

Tannet veroordeelt alle vormen van geweld

“Hierbij veroordelen wij de aanslagen in Ankara waarbij minstens 95 burgers om het leven zijn gekomen en minstens 250 gewonden zijn gevallen tijdens een vredesmars. Het recht om te demonstreren is onlosmakelijk verbonden met de vrijheid van meningsuiting.

Als Tannet beschouwen wij deze laffe aanslag als een directe aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Wij keuren elke vorm van agressie af. Ons medeleven gaat uit naar de familie en naasten van de slachtoffers. Ook betreuren wij het feit dat er een tijdelijk publicatieverbod is opgelegd door de Turkse regering zonder duidelijke onderbouwing.”

Inmiddels heeft de VN zich ok uitgesproken: Secretaris-generaal Ban Ki-moon en de voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, Mogens Lykketoft, hebben de aanslagen in de Turkse hoofdstad Ankara scherp veroordeeld. Ook spraken beiden hun medeleven uit. Ban Ki-moon liet zondag via een woordvoerder weten dat hij hoopt dat de daders snel worden gepakt en berecht. Lykketoft noemde de aanslagen een “laffe en zinloze daad”.

Lees ook de column: De hel van Ankara.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here