Turks concert: ‘Encounter Turkey’

0

Op donderdag 5 juli vindt er in Podium GROUNDS een Turks concert plaats genaamd Encounter Turkey. Met optredens van o.a. Timuçin Şahin, Tyshawn Sorey & Eric Vloeimans.

De Turkse pianist en componist Baki Duyarlar presenteert muziek van hoge kwaliteit en beperkt zich niet tot een bepaalde stijl. Hij heeft samengewerkt met belangrijke musici als Randy Brecker, Ada Rovatti, Brian Lynch, Dick de Grafaf, Erkan Oğur en Bülent Ortaçgil en voerde een breed scala aan muzikale stijlen met verschillende bands waaronder OnQ Band en Het Trio.

Duyarlar speelt vanavond samen met Eric Vloeimans, Nederlands bekendste jazztrompettist. Zijn muziek ligt tussen de genres jazz en pop in met de trompet als het belangrijkste muziekinstrument. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen.

Ferit Odman is een ‘on-demand’ jazzdrummer gevestigd in Istanbul. Hij begon zijn muzikale opleiding in Zweden, bracht twee jaar door in New York en studeerde met jazzgrootheden als Mulgrew Miller, Harold Mabern en Bill Goodwin. Vanavond treedt hij op met zijn kwartet.
Bezetting: Ferit Odman – drums / Brian Lynch – trompet / Vincent Herring – altsaxofoon / Burak Bedikyan – piano / Peter Washington – bas.
Het Ferit Odman Quartet wordt bijgestaan door de Amerikaanse trompettist en componist Sean Jones. Jones werd in 2007 genomineerd voor ‘Trumpeter of the Year’ en als bandleider bracht hij vijf albums uit onder het Mack Avenue Records label.

De Turks/Nederlandse gitarist en componist Timuçin Şahin presenteert een trio met Nederlands beroemdste trompettist van dit moment, Eric Vloeimans, en de New Yorkse rising star en muzikale vernieuwer Tyshawn Sorey (o.a. Steve Lehman Octet). De drie musici bundelen kracht, virtuositeit en schoonheid in hun improvisaties. Şahin, die zowel zes- als zevensnarige fretloze gitaren bespeelt, daagt zijn muzikale partners uit met zijn composities.

Bezetting: Eric Vloeimans – trompet / Timuçin Şahin – gitaar / Tyshawn Sorey – drums, percussie
Encounter Turkey: curated by Istanbul Jazz Festival & North Sea Jazz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here