Turks consulaat R’dam wil namen ‘beledigers’ president Erdoğan

0

Het Turks consulaat in Rotterdam heeft Turken in Nederland opgeroepen ‘beledigers’ van president Erdogan aan te geven bij het consulaat. Dat schrijft de Nederlands-Turkse krant Zaman Vandaag. Volgens Zaman is er een intern e-mail bericht hierover rondgestuurd, welke in handen is van de krant.

De mail is gestuurd naar tientallen Turkse organisaties in Nederland. Daarin wordt opgeroepen ‘beledigingen’ aan het adres van president Erdoğan, Turkije en/of het Turkse volk, die de organisaties via de mail hebben ontvangen of op social media zijn tegengekomen, te melden aan het consulaat. Daarbij wordt gevraagd de namen van de ‘beledigers’ te melden.

Volgens Zaman Vandaag reageerde de Nederlandse afdeling van de Turkse oppositiepartij CHP, CHP Hollanda, in een donderdag gepubliceerde verklaring op haar website ontstelt op de oproep van het consulaat. De partij roept het consulaat op de oproep terug te trekken en dreigt met juridische stappen.

UPDATE:
De NOS meldt dat de Tweede Kamer verontwaardigd is over de oproep van het Turkse consulaat om daar Erdogan-beledigingen te melden. De VVD wil dat minister Koenders de ambassadeur van Turkije op het matje roept. VVD-Kamerlid Taverne wil dat minister Koenders “een praatje maakt met de Turkse ambassadeur”. Vrijwel alle partijen sloten zich hierbij aan. De Kamer wil zo snel mogelijk van het kabinet weten hoe Nederland op de oproep gaat reageren aldus de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here