Turks filmfestival laat hedendaagse gezicht van Turkije zien

0

Van zondag 25 mei tot en met zaterdag 31 mei 2014 wordt voor de tweede keer het Rode Tulp Film Festival (RTFF) georganiseerd. Dit is een cultureel filmfestival waarbij zeven dagen lang films uit Turkije zullen worden vertoond in het Rotterdamse filmtheater LantarenVenster. RTFF wordt georganiseerd door de Culturele Stichting Nederland Turkije en wordt ondersteund door het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme en de Gemeente Rotterdam.

RTFF is een Turks filmfestival dat het hedendaagse gezicht van Turkije laat zien. Het doel is een ‘cultureel rendez-vouz’ te bewerkstelligen tussen Turken en Nederlanders en de banden te versterken op cultureel gebied. Tijdens het festival worden er verschillende evenementen georganiseerd, waarmee liefhebbers van cinema direct in gesprek kunnen gaan met regisseurs en acteurs. Ook is het festival van 25 t/m 31 mei een trefpunt voor prominente festivalgasten, filmmakers, regisseurs en acteurs van premièrefilms. Ook aankomende en gevestigde talenten uit de Turkse filmindustrie zijn aanwezig.

LantarenVenster
In LantarenVenster kom je voor de betere film en de beste jazz. Van documentaires en familiefilms tot kleine en grote kunstzinnige films. LantarenVenster is het tweede jazzpodium van Nederland met ruim honderd concerten per jaar. Jazz staat centraal, maar er is ook ruimte voor pop- en wereldmuziek. De locatie met het gezellige café-restaurant, het mooie terras aan het water, de ambiance, het prachtige uitzicht en de mensen: dit alles bij elkaar maakt een bezoek aan LantarenVenster een bijzondere culturele ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here