Turks Nederlandse auteurs over Turkse liefde

0

Op woensdag 4 april gaan vier Turks/Nederlandse schrijvers in gesprek over de Turkse liefde in Nederland, onder leiding van journaliste Hassnae Bouazza. Een programma van het literatuurfestival Writers Unlimited in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Met Özcan Akyol (FOTO), Nurnaz Deniz, Fidan Ekiz en Meltem Halaceli.

Hassnae Bouazza is redacteur bij het Writers Unlimited Winternachten festival, columniste bij Vrij Nederland en Frontaal Naakt en ze schrijft opiniestukken in diverse media. Eerder was ze researcher bij de VPRO en programmamaker voor diverse omroepen. Ze houdt er van om de knuppel in het hoenderhok te gooien en mensen wakker te schudden.

Özcan Akyol (1984) omschrijft zichzelf op zijn twitterpagina als een ‘narcistische ijdeltuit’ die Nederlands studeert en ‘links en rechts wat bijbeunt’.

Schrijfster en publiciste Nurnaz Deniz (1971) committeert zich aan de nieuwe visie op burgerschap en identiteit, die een pleidooi wil zijn voor de gedeelde ervaringen van stedelingen. waar die ook zijn opgegroeid.

Journaliste Fidan Ekiz (1976) was o.a. correspondent in Istanbul, voordat ze ging werken voor Pauw & Witteman. Met Frenk van der Linden maakte ze het programma ‘Let’s make love’, over de multiculturele liefde.

Arabiste Meltem Halaceli (1987) werkt aan een boek waarin ze haar familiegeschiedenis reconstrueert, met o.a. de belevenissen van haar grootvader aan het einde van de Ottomaanse tijd. Ze schrijft over de periode waarin de koloniale machten het Midden-Oosten vormgaven tot aan de hervormingen tijdens de Arabische lente.

Bibliotheek Den Haag organiseert i.s.m. Writers Unlimited maandelijkse literaire avonden onder de noemer Writers Unlimited The Series. In iedere aflevering komen schrijvers samen om in gesprek te gaan over een gedeeld thema. In voorgaande afleveringen waren o.a. Etienne van Heerden, Michael Cunningham, Aysis Anan, Kees Beekmans, Erik Menkveld en Bernlef te gast.

Woensdag 4 april 20:30 u Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag. Toegang € 8,- / € 6,- CJP|Ooievaarspas | leden bibliotheek – Studenten € 4,- . Reserveren aanbevolen: info@writersunlimited.nl o.v.v. naam, aantal kaarten en telefoonnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here