Turks-Nederlandse ondernemers dragen fors bij aan economie

0

Turks-Nederlandse ondernemers dragen jaarlijks fors bij aan de Nederlandse economie. In Nederland zijn er bijna 23.000 ondernemers met een Turkse achtergrond die goed zijn voor circa 67.000 banen. Dat blijkt uit onderzoek van het lectoraat Cross-Cultureel Ondernemerschap van de Hogeschool Inholland.

Het lectoraat deed in opdracht van ondernemersvereniging HOGİAF (Federatie van Jonge Ondernemers Nederland) onderzoek naar de bijdrage van Turks-Nederlandse ondernemers aan de Nederlandse economie. Turkse Nederlanders ondernemen vaker dan andere groepen niet-westerse nieuwe Nederlanders en beginnen naast de detailhandel, steeds vaker nieuwe ondernemingen – die niet zelden uitgroeien tot uiterst winstgevende topondernemingen – in de zorg, de zakelijke dienstverlening en de bouwsector.

De bevindingen van het onderzoek werden vorige week gepresenteerd in het WTC Rotterdam, tijens het najaarsdiner van HOGIAF(FOTO). Daar stond het thema ‘Trends en ontwikkelingen van 50 jaar Turks-Nederlands ondernemerschap in Nederland’ centraal. Ruim 400 genodigden waren aanwezig uit de ondernemerswereld en de politiek, evenals prominente vertegenwoordigers van Turks-Nederlandse organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here