Turkse cabaretière Funda Müjde op Bevrijdingsfestival

0

Het aantal namen van artiesten die meewerken aan het Bevrijdingsfestival Den Haag op 5 mei a.s. blijft groeien. Gisteren zijn opnieuw drie namen voor het Bevrijdingsfestival Den Haag bevestigd waaronder die van de populaire Turkse cabaretière Funda Müjde. In het Theater aan het Spui zal zij een voorstelling geven.

Funda Müjde is een veelzijdige vrouw: alert, spontaan, eigenzinnig en actueel. Zo nu en dan provocerend op politiek en maatschappelijk gebied met natuurlijk de nodige dosis humor. Funda werd bij het grote publiek bekend door haar bekroonde hoofdrol in de film ´Julia’s Geheim´, maar ook door rollen in televisieseries als ´Vrouwenvleugel´ en ´Zeg ‘ns Aaaa´.

In 2002 werd ze onderscheiden met de Cosmic Award die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich nadrukkelijk heeft onderscheiden door artistieke moed en inzet voor de multiculturele samenleving. Sinds 2000 schrijft ze als columniste voor De Telegraaf. Ook treedt ze regelmatig op in toneelstukken. Uit alles wat Funda Müjde aanpakt, spreekt haar maatschappelijke betrokkenheid. Vanaf haar zevende jaar woont zij in Nederland, maar haar achtergrond in Turkije zal zij nooit vergeten. Het woord Müjde betekent in het Turks goed nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here