Turkse homoseksuele activiste op boot minister

0

De Turks-Nederlandse homoseksuele activiste Döne Fil vaart op 3 augustus mee op de kabinetsboot van minister Jet Bussemaker (Emancipatie) tijdens de jaarlijkse Canal Parade. Fil initieerde de eerste volledig Turkse boot tijdens de Canal Parade in 2012. Met die boot wilde ze op een leuke manier laten zien dat het prima kan: Turkse Nederlander én homo zijn.

De erkenning en acceptatie van homoseksualiteit binnen Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen blijft achter, bleek uit onderzoek van het Sociaal- en Cultureel Planbureau. Uit het onderzoek van het SCP bleek dat driekwart van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het een probleem zou vinden als hun kind een partner van hetzelfde geslacht zou hebben. Minder dan een derde zou het homohuwelijk accepteren.

Bussemaker wil daarom het signaal geven dat het een recht is homo te zijn, ongeacht je ‘roots’. Op de boot zijn onder andere vertegenwoordigers van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Hindoestaanse inspraakorganen en samenwerkingsverbanden en steunpunten voor homoseksuele allochtone jongeren uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here