Turkse jongen krijgt leerstraf na antisemitische uitspraak

0

Een van de Turkse jongeren die in februari in een tv-programma discriminerende opmerkingen maakte over joden, krijgt een leerstraf. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag. Volgens Nieuws.nl gaat het om een zogenoemde strafbeschikking, die vooral moet worden ingevuld als een educatieve sanctie. De jongen wordt voorgelicht door organisaties die zich bezighouden met de bestrijding van antisemitisme en discriminatie.

De Turkse jongen heeft bij de politie volgens het OM gelijk erkend dat zijn uitlatingen onaanvaardbaar zijn en heeft zijn excuses aangeboden. Omdat de verdachte minderjarig is en het OM de zaak snel wil afdoen, heeft het OM besloten de jongen een strafbeschikking op te leggen. Behalve deze jongen werden ook drie andere Turkse jongeren die in het programma aan bod kwamen gehoord als verdachte. Hun zaak wordt geseponeerd, omdat ze volgens het OM geen strafbare uitlatingen hebben gedaan.

Opvallend is dat ook hun huiswerkbegeleider Mehmet Sahin, met wie zijn in gesprek waren, gehoord is als verdachte. Dit omdat de jongeren hadden verklaard dat de man hen zou hebben aangemoedigd om zich in de uitzending negatief uit te laten over joden. De huiswerkbegeleider heeft volgens het OM echter geen strafbare rol gespeeld bij de antisemitische uitlatingen. Hij heeft volgens het OM wel een strafbare belediging geuit. Daarvoor wordt hij strafrechtelijk gewaarschuwd. Lees verder op Nieuws.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here