‘Turkse jongeren gedwongen tot partnerkeuze’

6

Zijn jongeren vrij om hun partner te kiezen of bepalen de ouders met wie er getrouwd wordt? Een aantal studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) geeft aan hoe dat in zijn/haar situatie is, waaronder Ozan Turkdogan (26), student Politicologie.

Hij kent jongeren, waaronder vrienden van hem, die bezwijken onder de druk van hun ouders en toch voor een huwelijkspartner uit Turkije gaan. Filmpje:

6 REACTIES

 1. Dat is zeker overdreven dat ze gedwongen tot partnerkeuze zijn.Helemaal niet waar.

 2. Die Ozan heeft het vermoeden (!) dat die kennis (!) onder druk van zijn ouders is getrouwd. Kon het nog vager? Nee! 🙂

 3. Het klopt dat veel turken onder dwang trouwen. bij ons thuis was het niet anders. en bij andere heb ik dat ook gezien. De mensen die hierboven schrijven dat het helemaal niet waar is en dat het vaag is, weten niet wat er in de turkse gemeenschap zich afspeelt. dit soort dingen hebben grote gevolgen voor de familie. ons familie is helemaal uit elkaar gerukt door dit soort dingen. voor een buitenstaander is dat misschien niet te bevatten. je zou denken, dan trouw je toch niet met wat je ouders vinden maar zo simpel is het niet. ze blijven zich vasthouden en uiteindelijk wordt het een vete. Dit heeft bij ons wel 10 jaar geduurt. en nu praat ik niet meer met mijn vader. en mijn broer is onder dwang getrouwd maar is daarna gescheiden.

 4. Ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar wil best geloven dat het vaaaaaak voorkomt dat men wordt gedwongen.

  Vooral meisjes zjn de dupe, daar ze aan een halve gare uit Turkije worden gekoppeld.

  Maar steeds vaker gaat het ook anders, en daarom wil ik de plaatsers va de eerste twee reacties ook deels gelijk geven.

 5. Het zal vast wel eens voorkomen, maar echt op hele kleine schaal. Jullie zijn echt zwaar aan het overdrijven.

 6. Mijn Turkse vriend woont in Ist.is 31 jr
  Tot mijn grote schrik kwam ik zijn verlovingsfoto s tegen op Facebook. Binnen een maand was ie getrouwd!
  En dit alles zonder hier maar één woord over te zeggen, tegen mij.
  Hij komt offieel uit Ankara.
  Vlak na het huwlijk zei ie nog steeds van mij te houden, verder geen enkele uitleg.

  Ik ben nog steeds in shock!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here