Turkse Kamerleden: Asscher doet aan ‘uitsluitingspolitiek’

2

De Tweede Kamer debatteert vandaag over een onderzoek naar vier conservatief-religieuze Turkse stromingen en organisaties: de Süleymanci beweging, Milli Görüs, Diyanet en de Fethullah Gülenbeweging. Minister Lodewijk Asscherwil de organisaties minimaal vijf jaar volgen om hen te dwingen de integratie van Turken in Nederland te bevorderen.

Maar dat is tegen het zere been van zijn eigen partijgenoten, de PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk(FOTO). De twee Turkse Kamerleden beschuldigen hun partijgenoot van uitsluitingspolitiek en hebben Asscher onlangs in de kamer van Kuzu ontboden en om opheldering gevraagd schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant citeert: “Ik begrijp niet dat Asscher deze organisaties onder een vergrootglas wil leggen. Ze hebben jarenlang constructief meegewerkt aan onderzoeken en ze houden zich gewoon aan de wet, dus wat is er aan de hand?”, vraagt Kuzu zich af. Öztürk: ‘Iedereen in Nederland heeft het recht zich te verenigen. Zolang je niets strafbaars doet, moet je dat juist stimuleren.’ Meer hierover op www.ad.nl.

UPDATE: do 13 nov 22.00u
PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, beiden van Turkse afkomst, zijn donderdag uit de fractie gezet, nadat ze openlijk kritiek hebben geuit op het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

2 REACTIES

  1. hoeveel hollanders steunen de bombardementen van israel op gaza waar onschuldige burgers gedood worden? 90% hollanders zijn niks anders dan vieze huichelaars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here