Turkse minister verricht aftrap ‘NLTR400’ in R’dam

0

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mr. Ahmet Davutoğlu verrichtte gistermiddag samen met zijn Nederlandse ambtsgenoot Uri Rosenthal de aftrap van het 400-jarig bestaan van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen(NLTR400). Dit gebeurde na afloop van de Wittenburg Conferentie in Rotterdam.

De komende maanden intensiveren beide landen de economische, culturele en maatschappelijke betrekkingen. Dit komt tot uiting in een groot aantal ministeriële bezoeken over en weer en tijdens talrijke evenementen in Nederland en Turkije.

Foto: Cengiz Oğuz Gümrükcü

In 1612 overhandigde de Nederlandse gezant Cornelis Haga namens de Republiek der Nederlanden zijn geloofsbrieven aan de Ottomaanse Sultan Ahmed I. Dit vormde het begin van vierhonderd jaar Turks-Nederlandse betrekkingen, die nog altijd voortduren. Nederland is een van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije en de handel tussen beide landen is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd. Ook op cultureel en maatschappelijk vlak is de relatie tussen Nederland en Turkije veelzijdig. Zo telt Nederland zo’n 400.000 inwoners van Turkse afkomst en is het toerisme naar Turkije omvangrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here