Turkse Nederlanders kunnen Turkije niet uit

1

Door een uitreisverbod mogen meerdere Turkse Nederlanders Turkije niet verlaten. Het gaat om mensen die kritisch zijn over het regime van president Erdogan meldt de NOS. Bronnen melden aan de omroep dat het om zeker tien en mogelijk zelfs honderd mensen gaat. Van een Turkse Nederlander is bekend dat hij het land al maanden niet uit kan.

Het gaat in veel gevallen om mensen die op vakantie of familiebezoek waren. Tegen een aantal mensen loopt een juridische procedure.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat er contact is met mensen die problemen hebben om naar Nederland terug te keren, maar wil geen aantallen noemen. Het ministerie heeft contact opgenomen met de Turkse autoriteiten over het uitreisverbod. Mensen die dat willen kunnen bijstand krijgen van de Nederlandse ambassade in Ankara en bij het consulaat-generaal in Istanbul.(Meer via NOS.nl)

1 REACTIE

  1. Het is hopelijk intussen bekend dat het niet om zomaar random ‘gewone’ Turkse Nederlanders, maar om mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de FETÖ organisatie en (indirect) betrokken zijn geweest bij de coup van 15 juli 2016?
    Het gaat uitdrukkelijk NIET om mensen die kritiek op president Erdogan hebben geuit.
    De NOS is voor dit framende nieuws op de vingers getikt, en ik vind dat lokum dit met ‘update’ aan dit bericht zou moeten toevoegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here