‘Turkse Nederlanders massaal achter Erdoğan’

0

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is de afgelopen tijd internationaal steeds het mikpunt van spot, maar Turkse Nederlanders staan massaal achter Erdoğan. Zijn achterban is in Nederland opvallend groot en Turkse Nederlanders zijn zijn trouwste aanhangers. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Zijn populariteit bleek vorig jaar toen ruim 69 procent van de Turkse Nederlanders in november stemde op Erdoğan’s AK-partij, het hoogste percentage ter wereld aldus de krant.

Volgens Floris Vermeulen van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies heeft de grote steun voor Erdogans AK-partij onder andere te maken met het feit dat veel Turken trots zijn op het land dat Erdoğan wist op te bouwen. Turkije is dankzij hem weer een belangrijk land in de regio en daar zijn ze trots op zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Aan de andere kant worden Turken gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en hebben ze het gevoel in Nederland niet welkom te zijn. Dat zorgt er zelfs voor dat de derde generatie, de huidige jongeren, zich richten op Turkije. Lees het uitgebreid artikel in het Algemeen Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here