Turkse Nederlanders staan stil bij aanslagen in Turkije

0

De Nederlands Turkse Vrijwilligers Stichting organiseerde afgelopen weekend een herdenkingsmiddag, waarbij stilgestaan werd bij de slachtoffers van de diverse aanslagen in Turkije. Dat gebeurde in de Laleli Moskee in Rotterdam meldt Open Rotterdam.

“Wij zijn bijeengekomen om de slachtoffers te herdenken die de afgelopen tijd zijn omgekomen in Turkije” vertelt Kader Caliskan aan Open Rotterdam. “De mensen die hier leven, eren ze op deze manier. We lezen onder meer fragmenten uit de Koran. Er is een aantal verzen die speciaal zijn bedoeld voor mensen die zijn overleden” aldus Caliskan.

Turkije is de afgelopen tijd regelmatig getroffen door aanslagen. Nederlandse Turken in Rotterdam organiseerden deze speciale herdenkingsdienst om stil te staan bij deze gebeurtenissen. “Wij zijn in Nederland dus we willen een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij. Maar we zijn ook nog steeds verbonden aan Turkije dus daar willen we ook de ontwikkelingen volgen”, zo licht Caliskan toe in deze reportage van Open Rotterdam:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here