Turkse stichting koopt landgoed van legendarische bokser Muhammad Ali in VS

0
Turkse stichting koopt landgoed van legendarische bokser Muhammad Ali in VS
Muhammad Ali met zijn vrouw - photo credit: Kris Krug New film does the talking for Muhammad Ali at Vancouver screening via photopin (license)

Een Turkse onderwijsstichting heeft de boerderij van de in 2016 overleden legendarische bokser Muhammad Ali gekocht. Het stuk onroerend goed, dat staat in het noorden van de Amerikaanse staat Michigan, werd in december door Ali’s vrouw Lonnie Ali verkocht aan de in New York gevestigde ‘Turken Foundation’.

Ali, die voordat hij moslim werd bekend stond als Cassius Clay, kocht het pand in het midden van de jaren 1970 voor $ 400.000. Afgezien van een huis met vier slaapkamers, bevat de accommodatie ook zeven extra gebouwen, waaronder een fitnessruimte met een boksring, een basketbalveld en een zwembad. Amerikaanse media waardeerden de verkoop op $ 2,5 miljoen.

Volgens de makelaar die het pand verkocht waren er veel potentiële klanten uit diverse moslimlanden, waaronder Indonesië en Dubai. De Turken Foundation werd in 2014 in de VS opgericht door de twee vooraanstaande educatieve stichtingen van Turkije, Ensar en Türgev. Ze deden dit om in aanmerking komende studenten te helpen hun educatieve ervaring in de VS te verbeteren via huisvesting, studiebeurzen en andere culturele programma’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here