‘Turkse vader onttrekt banen’ en moet weg volgens IND

0

Een opmerkelijke rechtszaak vandaag in Amsterdam. Het Turks-Amsterdamse gezin Yaman voert al jaren rechtszaken om in Nederland te kunnen blijven, maar tot nu toe zonder resultaat. De familie stond vandaag weer voor de rechter in de hoop alsnog een verblijfsvergunning te krijgen, maar de IND stak daar een stokje voor meldt AT5. Volgens de IND zou de vader van het gezin met zijn schilder- en stucadoorbedrijf namelijk ‘banen onttrekken aan de arbeidsmarkt’.

Volgens de zender deed de Immigratie en Naturalisatie Dienst daarom tijdens de rechtszaak een beroep op het verdringingseffect. ‘Onzin’, zegt de advocaat van het gezin. ‘Zijn bedrijf loopt heel goed, hij heeft personeelsleden in dienst. Hij onttrekt helemaal geen banen, hij heeft juist gezorgd voor arbeidscreatie.’

Het gezin, dat volgens AT5 ook het Kinderpardon aan hun neus voorbij heeft zien gaan omdat zij geen asielzoekers zijn, heeft goeie hoop op een positieve uitkomst van de zaak. Elif, Kerem en Suennur wonen al hun hele leven in Nederland. Hun vader die al 23-jaar in Nederland woont dreigt het land uitgezet te worden nu hij geen permanente verblijfsvergunning krijgt. De uitspraak is op 19 november. Bekijk een reportage van AT5:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here