Turkse vrouw eet jarenlang zwerfkatten en -honden

0

Inwoners uit heel Turkije reageerden vandaag met afschuw op een nieuwsbericht uit de plaats Tuzla, vlakbij de miljoenenstad Istanbul. Daar werd vandaag een vrouw opgepakt die naar eigen zeggen al jarenlang zwerfkatten en -honden eet.

De 41-jarige vrouw werd opgemerkt door een aantal jongeren die zagen dat ze iets wat op baby kittens leek in een plastic tasje stopte. Nadat ze haar hierop aanspraken gaf ze meteen toe dat ze inderdaad net wat katten had gevild om diezelfde avond nog op te eten.

Omstanders die de vrouw hadden omsingeld schakelden hierop de politie in die snel ter plaatse was. Deze controleerde haar tas en trof inderdaad net gevilde katjes aan. De vrouw vond het heel normaal en gaf aan dat ze al jarenlang katten en honden van de straat plukt en deze zelf klaarmaakt om op te eten. “Het is gewoon halal”, zei ze tegen een verbijsterde burger die boos reageerde. De vrouw werd aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau.

Dierenliefhebbers vanuit het hele land pleiten ervoor dat de vrouw een gepaste straf moet krijgen. Dierenmishandeling is in Turkije een strafbaar feit. De afgelopen jaren werden al vaker nieuwe wetten aangenomen met betrekking tot een betere bescherming van dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here