Turkse week in Alkmaar

0

In 2012 is het alweer 400 jaar geleden dat de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije een feit werden. Dat wil Provadja niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom staan tussen 24 en 30 mei de mooiste, grappigste en ontroerendste Turkse films, spetterende dans, en swingende muziek van Turkse bodem op het programma. Bovendien worden op 25 en 26 mei overheerlijke Turkse gerechten geserveerd. Naast de vijf moderne, bijzondere Turkse films die zijn geprogrammeerd, wordt er op zaterdag 26 mei een gratis Turkse feestavond georganiseerd in het Theatercafé. Op zondag 27 mei bruist de Theaterzaal door een optreden van het Turks-Nederlandse ensemble Baraná, dat samen met gastzangeres Sanem Kalfa optreedt. Het kwartet maakt met het publiek een reis langs verloren Turkse liederen over weemoedig terugverlangen en uitbundig weerzien.

Films
De films in de Turkse Week kenmerken zich door hun veelzijdigheid. Zo steekt Almanya – Willkommen in Deutschland op een charmante manier de draak met de eigenaardigheden van Turken én Duitsers! Evet, I Do is de multiculturele versie van Alles Is Liefde, vol romances en hilarische complicaties. In de moderne, droogkomische, Turkse klassieker Once Upon A Time In Anatolia sturen twee arrestanten de gezaghebbers in hun gezelschap van hot naar her, op zoek naar een lijk. Drie mannen dromen in Men On The Bridge over een beter leven en kruisen elkaar elke dag op de brug over de Bosporus, zonder dat ze dat van elkaar weten. De prachtige, langzaam onder de huid kruipende film Honey, gaat over de kleine Yusuf, die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader. Deze film won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Turks buffet
Traiteur Bodrum uit Alkmaar verzorgt heerlijke Turkse gerechten voorafgaand aan of als afsluiter van een film. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei wordt er vanaf 18.00 uur een Turkse maaltijd geserveerd met rijst, köfte (vlees), buregi (vegetarisch), döner (vlees), salade en Turks brood met hummus. Tijdens het diner zorgt de oriëntaalse showdansgroep Kismet, onder leiding van Mena Leila, voor het nodige entertainment! Vooraf reserveren is verplicht!

Gratis Turkse feestavond
Op zaterdag 26 mei waant het publiek zich in oosterse sferen tijdens de gratis toegankelijke Turkse feestavond in het theatercafé. Met muziek, een zangeres en oriëntaalse dans van Mena Leila staat Provadja op zijn kop. Vanzelfsprekend kan het publiek zelf ook een dansje wagen.

Baraná Trio & Sanem Kalfa
De Nederlands-Turkse combinatie Baraná heeft internationaal een grote naam en wordt op zondag 27 mei om 14.30 uur vergezeld door gastzangeres Sanem Kalfa. Zij won in 2010 het Montreux jazz vocalisten concours met haar warme stem en de natuurlijke integratie van haar Turkse roots. In de pauze van het concert verzorgt Kismet een dansoptreden in het theatercafé en worden baklava en Turks fruit geserveerd!

Kaartverkoop en reserveren
Kaarten zijn op werkdagen van 13.00 – 17.00 uur te koop bij de kassa van Provadja, Verdronkenoord 12 te Alkmaar, maar ook via (072) 520 20 22 of www.provadja.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here