TV programma ‘Oplichters In Het Buitenland’ in Antalya

1

Antalya is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Lekker weer, mooie omgeving en niet duur. Maar er is een keerzijde, want Kees van der Spek stuit er op de omvangrijkste zwendel uit de geschiedenis van zijn programma ‘Oplichters In Het Buitenland’. Zondagavond was er aandacht voor de badplaats in Turkije, waar het gaat om touroperators die hun eigen toeristen bedonderen door hen onder valse voorwendselen veel te dure winkels, zoals juwelierszaken, in te lokken.

In het programma ‘Oplichters In Het Buitenland’ gaat Kees van der Spek naar populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Hij reist af naar diverse landen en aan de hand van het verhaal van slachtoffers probeert hij op dezelfde wijze te worden opgelicht, om zo de onderste steen naar boven te halen in deze oplichtingszaken. Vaker wel dan niet ontdekt Van der Spek een crimineel netwerk dat achter de oplichtingen schuil gaat. Zo wordt hij opgelicht bij geldwisseltransacties, time-share constructies, taxichauffeurs en zelfs door de lokale politie.

Volgens Van der Spek zijn er in Antalya contracten met enkele megastores op een afgelegen terrein bij het vliegveld waar toeristen met leugens worden gepushed om er te kopen (lees: zich te laten oplichten). De prijzen zijn extreem, tot wel meer dan twee maal de normale prijs. En in Turkije zijn commissies van 40% normaal. Het zijn ordinaire geldfabrieken zegt de programma maker.

“En als klap op de vuurpijl bestelen de winkels de toeristen ook nog bij vertrek op het vliegveld door medewerkers te sturen die ‘behulpzaam’ zijn met de afwikkeling vam de douanepapieren. Onder je neus wordt dan ook nog even je BTW-refund gepikt. Ik hoop oprecht dat de fiscus hier induikt. Het gaat om heel veel geld” aldus Van der Spek.

1 REACTIE

  1. Aangekomen in Antalya op het vliegveld en daar parfum gekocht. Edrag goedgekeurd en later op afrekening is er met 5.05 euro extra gerekend.Dus al gelijk opgelicht .Als dit tig keer gebeurt is direct een slechte zaak.
    OVERIGENS PARFUM WAS IN NEDERLAND10.00
    EURO GOEDKOPER.
    DUS UITKIJKEN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here