Van Hooijdonk overhandigde vaatje haring in het HCG Turkije

0

Pierre van Hooijdonk overhandigde samen met de Turkse Consul-Generaal Togan Oral een vaatje haring aan Edzo Brinks, locatiehoofd Oude Vest van Stichting Gemiva, een tehuis voor verstandelijk gehandicapten.

De overhandiging was tijdens de Haringparty die het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije op donderdag 14 juni organiseerde in het kantoor aan het Kort Rapenburg 1-3 te Leiden.

De Haringparty stond dit jaar in teken van sport. Samen met voormalig assistent-bondscoach van de Turkse nationale ploeg en oud-speler bij o.a. Fenerbahçe Pierre van Hooijdonk, scheidrechter en winnaar van de Gouden Kaart voor de beste scheidsrechter in de Eredivisie Serdar Gözübüyük en sportjournalist voor o.a. Omroep West Jim van der Deijl is een terugblik gegeven op het EK dat vorige week van start is gegaan. Ook is er een verre vooruitblik gegeven op de Olympische Spelen en de WK kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Turkije op 7 september.

Honorair Consul-Generaal van Turkije Joost Peters ging in op de verbroederende werking van sport tussen mensen en ook tussen landen. Consul-Generaal van Turkije Togan Oral benadrukte het belang van sport voor de jeugd.

Na de overhandiging van het vaatje verraste Dweilorkest Kleintje Pils de gasten met een feestelijk optreden terwijl ze konden genieten van heerlijke haring en corenwijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here