Veel bijstanders met huis in Turkije

10

Bij mensen in de bijstand is vorig jaar voor in totaal 10 miljoen euro aan verzwegen vermogen, zoals huizen, in het buitenland aangetroffen. Er zijn 403 onderzoeken uitgevoerd in meer dan 50 landen naar bezit van mensen met een bijstandsuitkering. De meeste onderzoeken werden gedaan in Turkije (137).

In Marokko en Suriname was het aantal onderzoeken 84 respectievelijk 34. In 163 gevallen is er daadwerkelijk vermogen aangetroffen. Dat heeft staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de PVV.

De Krom ziet geen aanleiding om nader onderzoek te starten naar uitkeringsfraude door niet-westerse allochtonen met bezit van onroerend goed in het buitenland, zoals de PVV vraagt. Volgens hem zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de controles bij een vermoeden van fraude.

10 REACTIES

 1. Nu zitten ze te asen op je onroerendgoed in et buitenland. Ze moeten ergens geld vandaan schrapen. zo is het. Doel buitenlanders, wie anders. als het slecht gaat in een land en er sprake is van ecenomische crisis natuurlijk gaan we dan wijzen op anderen. en die moeten op de brandstapel. toch zo gaat het in dit land.

 2. hasan, achterlijke hollander, een huis bezitten in je land is geen fraude maar iets wat je jarenlang ervoor gespaard hebt met je hard gewerkt geld. dat je toevallig nu bij uwv beland bent, wilt niet zeggen dat je fraudeert ezel. nederland plukt zowiezo iedereen kaal die ze maar willen.

 3. bijstandsuitkering is bedoeld voor mensen die weinig tot geen vermogen hebben. Als je geld gespaart hebt en over de grens bent van wat mag, en dat ben je als je een huis hebt, moet je eerst dat opmaken en daarna heb je recht op bijstandsuitkering. en ik ben geen nederlander maar een turk.

 4. Een bijstandsuitkering is geen eigen geld. Turken die zich bezig houden met dergelijke praktijken geven hard werkende Turken in Nederland een slechte naam met als gevolg dat wanneer iemand echt in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering wordt afgewezen,gestraft.

 5. :)De Belastingdienst steelt van het volk jaar in jaar uit geld de fiscus.. Ik denk dan maar minder verlichting buiten, i.p.v. 40 onnodige verkeersborden in een hoek. Aanleggen van een te hoge drempels Vervolgens opnieuw alles plat leggen. Waar ze miljoenen aan besteden ik noem het geld verspilling. Dit alles simpelweg omdat , dat deze beslissing verkeerde beslissing was veel schade aan de onderkant van de auto bezorgd werden. Verder gemeente ambtenaren beslissingen nemen tot waar hun neus reikt.van ene gemeente gebouw naar een andere verhuizen vervolgens 3,5 miljoen geld verspillen in feite weg smijten vervolgens binnen een half jaar weer terug verhuizen omdat het in de prakijk niet werkt gebouwen niet praktisch genoeg ingericht zijn vol ruis. Buitenverlichtingen zijn energie zuipers want je auto heeft niet voor niets een koplamp en een stadsverlichting. Ik zeg afschaffen die handel. Asvalt mag wat mij betreft wat minder recht zijn. Wij maar betalen. weliswaar onder het mom van de Nederlandse wetgeving en regels etc. Volgend jaar moeten we nog meer energiekosten betalen, waterschapskosten en nog even schijtkosten, doen we in feite al maar moet nog even apart vermeld worden en ons wijs gemaakt worden dat we dat ook nog eens los moeten betalen. Boven alles wat we al betalen. Belastingen betalen en noem maar op. Het wordt meer en meer en meer. Op een gegevenmoment kun je door het bos de bomen niet meer zien. Tot waar gaan we, ik vind de Nederlandse staat alhtans de fiscus is te vergelijken met de parasiet. Of gaan wij schapen allemaal op alles ja knikken en met zijn allen de afgrond inspringen?????/ zo is het toch ? Waarom betalen de burgers van duitsland een eu lidstaat zoveel minder als ons? waarom onze nabije Belgische buren betalen zoveel minder als ons? Is toch niet eerlijk? waarom worden wij de Nederlandse burgers leeggezogen?

 6. Dit heeft natuurlijk twee kanten.

  We moeten accepteren dat bankiers wel mogen stelen en niet worden vervolgd voor hun acties. Als de bankiers het doen, doen ze het meteen ook goed.

  Als een uitkeringtrekker het doet, dan staat men op hun achterste poten. Het is eigenlijk ook wel triest dat mensen met een uitkering geld overhouden en kunnen sparen.

  Onder de uitkering trekkers leven ook zogenaamde goeie moslims. Nou goeie moslims, dan heb ik slecht nieuws voor jullie. Het geld dat je onterecht ontvangt is HARAM.

  maar daar hebben zij scheit aan zolang ze god ook voor gek denken te kunnen houden 🙂

  ps: Ik ben hier lang niet geweest. Hoop dat het nogsteeds gezellig is…

 7. Het hebben van een eigen huis moet een grondwettelijke recht zijn waarover geen enkele belasting over geheven mag worden en overheid alle middelen ter beschikking moet stellen zodat mensen makkelijk huizen kunnen krijgen.

  Zonder dat het de overheid geen enkele cent kost is het mogelijk mensen een woning te laten kopen voor geen 50.000 Euro van goede kwaliteit waar de rente over het geleende 50.000 Euro gelijk is aan 1 % of de inflatie….

  dit is technisch heel makkelijk zonder enkele kosten haalbaar…

  *** Maar nee dat mag niet omdat je wanneer je zoiets doet Banken niets zullen verdienen.

  *** Verder zal het scherpe lijn tussen vermogend en minder vermogend wat vager worden.

  *** Mensen zullen geen slaaf meer worden van de bank en hun huis waardoor de druk valt om altijd constant keihard te werken…. wat niet goed is voor de economie van de Rijke mensen…. armen mensen worden echt niet rijker door meer te werken.

  Mehmet

 8. @Mehmet

  Ik ben het wel deels met je eens.

  Je hebt wel een punt wat betreft iedereen een eigenwoning. Maar degene die met zo’n idee naar voren durft te komen, moet wel ballen hebben.

  Zoiets lijkt mij hetzelfde als je dat beweert dat je een auto hebt uitgevonden dat op water rijdt… technisch mogelijk allemaal, maar het is ironisch gezien ook zelfmoord.

 9. ja waarom zijn de gast arbeiders naar nederland te komen om daar wat op te bouwen van een dupie hebben ze een kwartje gemaakt en wat bereikt en toen bestonden die wetten nog niet en nu veranderen er wetten en kunnen ze over dingen die ze tientallen jaren geleden opbouwden even belasting over betalen nederlanders zijn nog steeds piraten nu allen beschaafder op [papier]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here