Verontwaardiging over uitspraak Rutte m.b.t. discriminatie

2

CNV Jongeren is verontwaardigd over de uitspraak van Mark Rutte in Metro van maandag. Dat schrijft de krant vandaag. In een interview stelt de minister-president dat hij niets aan discriminatie van migranten op de arbeidsmarkt kan doen. Rutte heeft geconcludeerd dat er discriminatie is in Nederland, maar dat hij dat niet kan oplossen. Volgens hem is de paradox dat de oplossing ‘bij Mohammed ligt’ en migrantenjongeren moeten zich invechten op de arbeidsmarkt.

Volgens de krant is CNV Jongeren verbaasd over de uitspraken aangezien juist de overheid iets aan de torenhoge werkloosheid onder migrantenjongeren kan doen. Voorzitter Michiel Hietkamp: “Blijkbaar is Rutte premier van iedereen, behalve van Mohammed.”

Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, reageerde in De Volkskrant door te zeggen “Ik vind het erg zorgelijk dat we een premier hebben die blijkbaar totaal niet in staat is om structurele maatschappelijke problemen die leiden tot ongelijkheid te signaleren. Een premier die zo blind gelooft in de maakbaarheid van het individu. Stel dat een vrouw met de naam Anita verkracht wordt, en Rutte zegt dat ‘paradoxaal genoeg de oplossing bij Anita ligt’, dan zouden we dat toch ook absurd vinden? Er is zoveel fout aan die uitspraak.”

De jongerenbond CNV pleit voor verplichte reacties op sollicitaties. “Jongeren verdienen te weten waarom ze niet worden aangenomen. Werkgevers moeten met gegronde redenen komen waarom ze mensen niet aannemen. Zo kunnen migrantenjongeren zich verbeteren op taal en/of hun netwerk wanneer dat nodig is.” (Via: MetroNieuws)

uitspraakRutte

2 REACTIES

 1. meneer Rutte is helemaal geen premier…
  ik snap het volk niet dat deze man heeft aangesteld a;ls premier van ons land.
  de wereld lacht ons uit.
  een man die niet eens een gezin kan onsderhouden.
  een man die niet eens een bedrijf kan runnen.
  een man die mislukt is in alles is premier van ons .
  ik schaam mij voor het volk (vvd ers) in ht bizonder.
  wat als er straks de dijken doorbreken als de vvd niet kan organiseren wat gaat er met dit land gebeuren?
  wij gaan bijna allemaal verdrinken.
  en niemand gaat ons kunnen helpen.
  als Rutte ons niet helpt nu …hoe gaan wij hem helpen straks?
  is Rutte ook een oude allochtoon ?een parasiet?het lijkt erop.

 2. o ja dit betekent voor ons .
  zij die niet gingen stemmen ,nu is het tijd om je stem te laten horen en ……
  nu is er nog tijd om te kiezen …misschien kan het straks niet….
  veel succes voor morgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here