VPRO programma: ‘In Turkije’ vanaf 27 maart

4

In een zevendelige serie gaat correspondent Bram Vermeulen op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn. Hij reist langs de grenzen van een land met een herwonnen zelfvertrouwen, van de Middellandse zee tot de sneeuw in het verre oosten, van de gesloten grenzen met Armenië tot de open zuidgrenzen met Arabische buurlanden waarmee Turken hun verloren banden weer aanhalen.

In een reeks ontmoetingen praat hij over die veranderingen met iedereen die op zijn pad komt, van kappers tot schaapsherders, van studenten tot boeren die vissers werden, van regisseurs tot bouwvakkers die het door oorlog verwoestte buurland Irak weer opbouwen. Hij verkent de grenzen van het toelaatbare in een land waar minirokken en boerka’s naast elkaar leven. Een portret van een land dat zijn eigen grenzen verlegt.

Uitzending: vanaf zondag 27 maart, ca. 20.10 uur, Nederland 2

4 REACTIES

 1. Bram Vermeulen vind ik typisch iemand die steeds weer zoekt naar tegenstrijd(igheid) – Dat kan heel mooi zijn. levert natuurlijk prozaisch makkelijke items op over de vaak eigenlijk te gecompliceerde realiteit. Maar het lijkt wel alsof je alleen daarmee nog een compleet en aannemelijk verhaal neer kan zetten. Zelfs als die tegenstelling eigenlijk niet eens ter zake doet! Waardoor ik hem meerdere malen heb betrapt op een soort selectieve houding en het presenteren van datgene wat men verwacht interessant te vinden i.p.v. het presenteren van hetgeen dat gewoon of feitelijk interessant is…

 2. Ik vind hem vrij cynisch en op zoek naar vreemde, onbegrijpelijke, rare, vage incidenten en personen. Waardoor het algemene beeld wordt vertekend door uitzonderingen. In Zuid Afrika deed hij het veel beter. Volgens mij wil hij zelf ook terug!

 3. Ik vind Bram Vermeulen juist erg goed. Hij laat ons iets zien, wat we eerder niet wisten of niet gezien hadden. Een wereld dat soms uit uitzonderingen bestaat, maar toch de werkelijkheid is. Ik hoop dat dat ook het geval met de serie is. Ik hoop niet dat hij een Turkije aan ons laat zien die we al (DENKEN TE) kennen, maar een Turkije waar we niet over gehoord hebben.

 4. loop ik erg achter nu ik niet weet wat
  2.0
  betekent?
  volgens mij wordt het te pas en te onpas overal bijgezet, hoewel ik niet weet wat te pas en te onpas in dit geval is….
  wikipedia helpt niet erg,’bericht niet op juistheid gecontroleerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here