VPRO programma over Turks-Nederlandse jongeren

2

Het VPRO programma Z.O.Z. haakt in op de open brief in de Volkskrant van professionals uit de Turkse gemeenschap naar aanleiding van hun bezorgdheid over de positie van Turks-Nederlandse jongeren in de Nederlandse maatschappij. Volgens de schrijvers van het manifest is er een groeiende groep Turks-Nederlandse jongeren die zich ontheemd voelen. Waar komt dat gevoel vandaan? Hoe is het gesteld met ons diversiteitbeleid?

In Z.O.Z. praat Anil Ramdas hierover met socioloog en publicist Frans Verhagen, docent Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Zihni Ozdil en een van de auteurs van de brief: Kadir Tas, ondernemer, sociaal pedagoog en oprichter van Stichting Innovatie Academie INNOCENTER.

Uitzending: zaterdag 22 januari, ca. 15.15 uur, Nederland 2

2 REACTIES

  1. sommige reactie sop het manifest van die tien Turken, waren interessanter dan het manifest zelf, die ik nogal opgeblazen en selectief vond. De vinger werd door de 10 heren niet op de zere plek gelegd en Turkse jongeren werden gereduceerd tot slechts slachtoffers, terwijl ze een belangrijke eigen verantwoordelijkheid hebben in de problemen die er al veel langer zijn. En sommige zaken werden als probleem gepresenteerd, terwijl het eigenlijk alleen maar een negatieve benadering is van een proces dat voor iedereen geldt. Iedereen is vrij zijn geluk te zoeken waar dan ook. Ook Turkse jongeren. En wat blijkt, dat doen ze niet eens in grote getale en blijven gewoon lekker hier in NL lekker geïsoleerd onder elkaar en verheerlijken het turks zijn, de turkse cultuur, de turkse muziek etc en blijven nationalistisch doen op het moment dat dit als probleem aan wordt gekaart.

  2. Dit hebben we helemaal aan onszelf te danken. Wat doen wij (niet iedereen hoeft zich aangesproken te voelen) wij gaan alleen maar met Turkse mensen om en sluiten alle anderen buiten. Ik ben het dus helemaal met jou eens Hatice.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here