Vrouwenelftal PEC Zwolle niet naar Turkije om terreur

0
Teamfoto selectie PEC Zwolle vrouwen april 2015

Het vrouwenelftal van voetbalclub PEC Zwolle heeft het trainingskamp in het Turkse Izmir afgeblazen vanwege de terreurdreiging in dat land. Dat schrijft De Stentor. Volgens de krant vreest de club de ‘politiek onrustige situatie’ in combinatie met het geweld van de afgelopen week en stelt dat de veiligheid van de spelers voorop moet staan.

De voetbalclub schrijft op haar site hierover: “Het trainingskamp in Turkije dat gepland stond op 9 augustus gaat niet door. De reden hiervoor is de politiek onrustige situatie in Turkije. Dit in combinatie met het geweld wat daar plaatsvindt, heeft de organisatie in Turkije samen met PEC Zwolle doen beslissen niet af te reizen.”

Het besluit van de club volgt daags op het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat scherpte het reisadvies voor Turkije aan naar aanleiding van een waarschuwing van de Turkse politie. De waarschuwing geldt met name voor mogelijke aanslagen op drukke plaatsen, waaronder metrostations en bushaltes, vooral in Istanbul.

De PEC Zwolle Vrouwen gaan nu op trainingskamp in het Gelderse Wolfheze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here