Waarom Turkije dé vakantiebestemming is voor een familievakantie

0
Waarom Turkije dé vakantiebestemming is voor een familievakantie

De schoolvakanties komen met rasse schreden aan. Velen bepalen nu welke vakantieplannen worden gesmeed. Turkije is één van de populairste bestemmingen voor een familievakantie. Het warme welkom van Turkije, de ongerepte stranden, het prachtige klimaat, de betaalbaarheid en de rijkdom aan gezinsvriendelijke vakantiehotels zijn de grote troeven die Turkije kan aanbieden. Hieronder enkele redenen waarom je het best een gezinsvakantie in Turkije doorbrengt. 

De wisselkoers van de euro is gunstig ten opzichte van de Turkse lira

Turkije wordt vaak verkocht als een Europese bestemming, daarom denken veel mensen dat het duur is. Maar Turkije is een niet-eurozone. De munteenheid is de Turkse lira. Momenteel is de wisselkoers in het voordeel van de toeristen. Wie euro’s wil besteden, heeft veel voordelen. De kosten van het dagelijkse leven, uit eten gaan, drinken en entertainment zijn zeer betaalbaar. Turkije is veel goedkoper dan Spanje, Griekenland en Italië waardoor het bestedingsgeld verder reikt.

In Turkije kan je culinair genieten

Turkije serveert fantastisch eten. Laat je niet misleiden door te denken dat Turkije alleen Turks fruit en Döner Kebab op de menukaart heeft staan. Beiden zijn direct beschikbaar in elke toeristen straat. Wie een lokaal restaurant bezoekt, zal niet één type kebab vinden, maar veel meer. Van lekkere stukjes lamsvlees of kip gegrild aan een spies (shish kebab) tot lagen vlees geserveerd op pide (Turks plat brood) met pittige tomatensaus en yoghurt (Iskender). Er zijn ook veel opties voor kinderen: Turkse pide (pizza),  börek (gevulde gebakjes), çorba (soep) of  gözleme Turkse pannenkoeken) zijn allemaal gerechten die zeker de goedkeuring van de kinderen zullen krijgen.

De Turkse gastvrijheid met een grote ‘G’

De Turken staan bekend om hun gastvrijheid. Wie kinderen meeneemt, wees dan voorbereid op een nog grotere gastvrijheid. Turken houden ook van kinderen en zullen de kleintjes graag entertainen en verwennen. Veel hotels hebben kinderclubs waardoor moeders en vaders wat tijd hebben om te ontspannen en tot rust te komen. Er zijn ook heel veel gezinsvriendelijke restaurants en bars. Dit is ideaal voor kinderen van alle leeftijden. Een reis naar Turkije is iets waar het hele gezin van zal genieten.

Ruim aanbod van vakantiehotels en woningen

De meeste familiereizigers plannen hun vakantie naar de populaire toeristische steden rond de Egeïsche of de Mediterraanse kust. Bodrum, Marmaris, Fethiye of Antalya in het bijzonder. Dit zijn de meer gevestigde kustgebieden die geschikt zijn voor gezinnen. Van vijfsterren all-inclusive tot kleine familiehotels. Er is een aanbod van accomodaties voor alle smaken en budgetten. Je kan eveneens een villa of appartement huren als je de huur deelt met andere meegereisde vakantiegangers met kinderen.

Entertainment in restaurants voor kinderen

Alle toeristische vakantiehotels in Turkije hebben een ruim aanbod aan uitgaansmogelijkheden. Met jonge kinderen op sleeptouw kan het moeilijk zijn om een avondje uit te voorzien omdat kleine kinderen (jonger dan 5 jaar) de neiging hebben zich snel te vervelen. Gelukkig zijn de meeste restaurants kindvriendelijk en sommige hebben zelfs kinderentertainment of een speelhoek als afleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here