Wat kost een uitvaart in Turkije?

0
Wat kost een uitvaart in Turkije?

Een Turkse uitvaart in Turkije kost gemiddeld 4.185 euro. Dat is een stuk minder dan in Nederland (7.500 euro). Dat blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekering.nl. De site onderzocht de kosten van een uitvaart in 17 verschillende landen.

Turkije
De kosten voor een begrafenis, inclusief grafplot liggen in Turkije tussen de 275 en 1.100 euro, afhankelijk van de locatie. Daar komt nog ongeveer 3.000 tot 4.000 euro bij voor de religieuze receptie, verzorging van de uitvaart en een gedenkmonument bij het graf. Gemiddeld brengt dat de totale kosten op zo’n 4.200 euro.

Bij deze berekening is echter nog geen rekening gehouden met het transport van de overledene. Als het lichaam uit Nederland moet komen, wordt hier al snel zo’n 2.500 euro bij opgeteld.

Grote verschillen
De kosten van een uitvaart verschillen wereldwijd sterk. Vooral de locatie speelt een rol. Op het platteland zijn de kosten lager dan in dichtbevolkte gebieden. Ook in landen waar de inkomens lager liggen, is een uitvaart goedkoper.

In Japan zijn de kosten voor een uitvaart het hoogst: 18.000 euro gemiddeld. Mexico is met slechts 550 euro relatief goedkoop. Nederland is vergeleken met de rest van de wereld aan de dure kant. In landen met een vergelijkbaar gemiddeld inkomen (BNP per hoofd), zoals Canada, VS en Australië liggen de uitvaartkosten lager.

Begrafenisverzekering
Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het zinvol om vooraf de kosten voor de uitvaart in te schatten. Daarmee wordt voorkomen dat iemand zich over- of onderverzekerd. Via het internet zijn verschillende berekentools te raadplegen, bijvoorbeeld die van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here