‘Wilders schoffeert Turkije met videoboodschap’

3

Vandaag heeft PVV-fractievoorzitter Geert Wilders een videoboodschap, ondertiteld in het Turks, gericht aan het Turkse volk. Hij zegt hierin dat Turkije niet bij Europa hoort, en het ook nooit zal horen.

“Wij willen niet meer, maar mínder islam. Dus Turkije, blijf weg bij ons, je bent hier niet welkom” luidt de boodschap van Wilders, die ondertiteld is in het Turks en ingesproken is in een Nederlandse en in een Engelse variant.

Minister-president Mark Rutte heeft harde veroordelingen over de video waarin Wilders Turkije oproept om bij Nederland weg te blijven. Hij zei dat Wilders uiteraard vrijheid van meningsuiting heeft, maar dat hij nu wel een heel land en een hele bevolking “op een ongelooflijke manier” schoffeert. Rutte noemde dat “echt totaal ongepast”, schrijft het ANP. Bovendien draagt het niets bij aan een oplossing, aldus de premier vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Bekijk de video waarin Wilders aangeeft dat Turkije niet welkom is in Europa:

3 REACTIES

  1. Deels eens met Wilders, Turkije moet niet in de EU, niet omdat Europa dat wil maar omdat Europa Turkije niets te bieden heeft. Vreemd genoeg spreekt Wilders namens wij Europa waar hij fel op tegen is…strookt niet echt met zijn beleidvoering en ideeën. Ik zou zeggen spreek namens Nederland en indien je niet mee eens bent zorg ervoor dat Nederland uit Europa treed.Nu is het ineens wij??

  2. Doe mij maar een beetje minder Wilders, ook een beetje minder Erdogan. Dat zijn pas de extremisten. Doe mij maar ook een beetje minder eu, de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Doe mij maar rust, vreugde, liefde en chill een beetje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here