Zaak dode arrestant Ihsan Gürz nog niet afgerond

0

Het Amsterdamse gerechtshof buigt zich al sinds juli vorig jaar over de vraag of negen Beverwijkse agenten en een politiearts vervolgd moeten worden voor de dood van de Turkse arrestant Ihsan Gürz uit Beverwijk. Dat schrijft Dagblad Kennemerland. De 22-jarige Gürz overleed op 3 juli 2011 in een IJmuidense politiecel. Hij is in Turkije begraven.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat het hof momenteel een autopsierapport van de Turkse autoriteiten onderzoekt over de doodsoorzaak. Het rapport wordt bekeken door het Nederlands Forensisch Instituut. De conclusies in het Turkse rapport luiden anders dan die in het eerder opgemaakte Nederlandse autopsierapport. Zo konden de Turken geen spoor van cocaïne in het lichaam van de overleden arrestant vinden. Wel heel veel sporen van geweld.

Volgens de krant vindt vader Cengiz Gürz dat de agenten die betrokken waren bij de gewelddadige aanhouding van zijn zoon, berecht moeten worden en heeft daartoe zijn advocaat Arnoud Comans van kantoor Moszkowicz in Amsterdam een zogeheten artikel 12-procedure laten aanspannen. Lees verder in Het Noordhollands Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here