Zware aardbeving nabij Turkse badplaats Bodrum

0
Zware aardbeving nabij Turkse badplaats Bodrum

Aan de zuidwestkust van Turkije is aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag een zware aardbeving met een kracht van 6.7 gemeten. Het epicentrum van de beving ligt 10 kilometer van de kust van de toeristische badplaats Bodrum. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

Dat meldt de United States Geological Survey. De beving was om 1.31 uur (lokale tijd, 0.31 uur Nederlandse tijd) volgens het Amerikaanse geologische centrum. Het Europese aardbevingscentrum EMSC meldt dat de aardbeving een kleine tsunami heeft veroorzaakt.

Door de vloedgolf als gevolg van de beving liepen gebouwen en straten in Bodrum onder water. Ook viel op veel plekken de stroom uit.

De aardbeving was met 10 kilometer onder zeebodem zeer ondiep. Volgens verschillende berichten was de beving in de wijde omtrek van Bodrum te voelen. Het EMSC stelt dat meer dan 7 miljoen mensen de beving hebben kunnen voelen.

UPDATE:
In Turkije liepen meer dan zeventig mensen verwondingen op door de aardbeving. Op het Griekse eiland Kos zijn een Turkse en een Zweedse toerist om het levengekomen. Dat melden de autoriteiten op het eiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here